Mindszenti rekorder klub túra 2017.05.19-21.

Vannak szavak, mondatok és képek mellyek segítségével leírhatunk, bemutathatunk dolgokat, eseményeket, de jelen esetben nem

vagyok benne biztos ,hogy sikerül maradéktalanul közvetítenem azt az érzést, mely sokunkban megfogalmazódott a mindszenti túra kapcsán.

Mindenki hesegesse el a rossz gondolatokat, hiszen épp mind azt a mérhetetelen figyelmességet, jóságot és szeretetet nehéz megfogalmazni, amivel minket

fogadtak mindszenti vendéglátóink.

Dr. Ávéd János mindszenti klubtagunk már korábban is invitált minket egy a szülőhelyét és annak környékét bemutató túrára, így élve a lehetőséggel idei első utunk ide vezetett.

János és kedves barátai, segítői remek munkát végeztek, melynek eredménye egy emlékezetes kirándulás lett a következők szerint:

 - pénteken megérkeztünk elfoglaltuk a szálásunkat, megismerkedtünk vendéglátóinkkal és a várossal, majd későig elhúzodó vidám estét tartottunk a szálásunkon.

 - szombat reggel kezdetét vette a túra - Mindszent, Ópusztaszer, Szeged, Hódmezővásárhely, Mindszent - útvonalon.

  Elautóztunk szép utakon Ópusztaszerre a Történelmi Emlékparkba, ahol még a körképet is sikerült megtekintenünk sok egyéb érdekes látnivaló mellett.

  Innen Szegedre vezetett az utunk ahol  a Dóm-tér és a dóm megtekintése várt ránk.

A kora esti órákban visszaérve Mindszentre még egy nagyon komoly feladat várt ránk, hogy jóízűen elfogyasszuk a helyi vadászegyesület által a mi tiszteletünkre elkészített vaddisznópörköltet.

Jánosék itt is teljeskörűen megvendégeltek minket a vadászházukban, így torok és szem  sem maradt szárazon.

Az este itt is emelkedett hangulatban telt, szinte nem is győztük a remek pörköltet.

- vasárnap helyben maradtunk és egy moszkvics kiállítás kerekedett 20 db., igen 20 db. autóval a Keller Lajos Városi Könyvtár és Kulturális Központ előtti szép kis téren, miközben a központban

működő, érdekesebbnél érdekesebb kiállításokat tekinthettük meg és ezt követően a  mindszenti múzeum meglátogatására került sor.

Ebéd előtt még melátogattuk a  gyönyörű homokos Tisza-strandot, tettünk egy kis kört autóinkkal a városban, majd a helyi Birka Csárdában fogyasztottuk ismét nagyon finom ebédünket.

Vasárnap folyamán érkezett még egy 408-as moszkvics, így sikerült beállítanunk az abszolút rekordot 21 db. gépjáróművel Mindszenten.

 

Minden a túrán résztvevő klubtagunkra nagyon büszkék vagyunk, hogy ily mértékben érdeklődőek és fogékonyak a klub ilyen jellegű túráira és fontosnak tartják részvételűket.

Az is nagyon jó dolog, hogy szépen felújított autóitokat is bátran, nagy lelkesedéssel, a márka iránti szeretettel használjátok túráról-túrára.

Azonban két személyt és utánna még párat szeretnék kiemelni a résztvevők közül, remélem senkit meg nem sértve ezzel.

Elsőként Dr. Ávéd Jánost, aki szívét lelkét beletéve megszervezte nekünk ezt a kellemes hétvégét és másodjára Nagy Zoltán klubtagunkat aki a kisfia

óvodai ballagása után este indult el Győrből Mindszentre, ahova hajnali 1 órakkor érkezett meg. Le a kalappal Zoli !!

 

Mivel említettem még pár embert akkor hát jöjjenek Ők is, de előbb írnék pár sort az elismerést kiváltó okokról.

Klubunkban megszokott, hogy kisegítjük egymást a bajban, volt már példa erre többször is korábban.

Szóval az én autómba belebújt a kisördög és a szombat reggel egy bal hátsó defekttel kezdődött, ekkor János gyors segítsége révén hamar akadt gumis aki megjavítsa

a gumit, de ezzel jó magam, családom és a csapat megpróbáltatása még nem ért véget, mivel vasárnap az étterem felé menet megsemmisült a kuplungom, azaz széthulott a kinyomószén.

Rövíd probálkozás után kiderült, hogy ezzel Budapestig nem igen lehet eljutni.

 

Mikor már mindenki fáradt és nyűgös az intenzív elöző két nap eseményei után és már indulna haza a csapatunk, akkor söpört végig a hír, hogy bekrepált az autó.

Jánossal megbeszéltük, hogy ha tud szerezni műhelyt, akkor nekiállok megjavítani a masinát.

Ő 10 percen belül már jött is, hogy elvontasson autójával, mert szerzett műhelyt ahol lehet szerelni.

Közben a klubtársaim is befutottak a szálláshoz, hogy akad alkatrész is és akkor Ők is jönnek, segítenek szerelni.

Együttérzésük, segítőkeészségük teljesen lenyűgözött és büszke vagyok, hogy ilyen klubtársaim vannak.

Tehát ezúton köszönöm meg Dr. Ávéd Jánosnak, Czirják Józsiéknak, Harsányi Lacinak,  Kánya Zolinak, Szabó Gabinak, Turi Janinak és mindenkinek aki felajánlotta a

segítségét.

Külön köszönet Kispál Róbertnek aki minden szerszámot, egyéb anyagot és egy igen komoly műhelyt és saját magát biztosította részünkre, miközben kislányaival és feleségével is tölthette volna

a vasárnap délutánját.

 

A fenti csapat hathatós munkássága nyomán pár óra múlva már hazafelé robogott velünk az öreg 412-es Budapest felé.

 

Azt gondolom, bár vendéglátóinkat hátrahagytuk, azért szívünkben mindannyian egy kis darabot hazavittünk Mindszentből és a mindszenti közösségből.

W.J.

 

A kiránduláson készült képeket Itt tekinthetitek meg:

 

 

 

 

 

 

 

 

Premium Downlaod Templatesby bigtheme.org

Дървен материал от emsien3.com

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de